order_bg

Tala Fou

Pa'u le tau o chip?Ae o le telefoni e te faʻatauina e le mafai!

Ua fa'aititia le tau o chips, ua le fa'atauina atu.I le afa muamua o le 2022, ona o le fa'aletonu o mana'oga i letagata fa'akomepiutamaketi, o le pisinisi chip na muamua amataina se tau faʻaititia o le tai, ma i le afa lona lua o le tausaga, na toe fai ai le taupulepulega.

Talu ai nei, o tala fou a le CCTV na lipotia mai o le vaega autu o le faʻaogaina o le eletise,STMicroelectronicso chips sa avea muamua ma se tasi o oloa sili ona sailia i le 2021, ma o le tau o maketi i se tasi taimi na siitia i le tusa ma le 3,500 yuan, ae i le 2022, o lea lava chip na pa'ū mai le maualuga i le tusa ma le 600 yuan, o se pa'ū e oo atu i le 80%.

O le mea na tupu ai, o le tau o le isi chip i le tausaga na teʻa nei e faʻasefulu ona ese mai le tausaga nei.O tau chip e faʻatusatusa i puaa, luga ma lalo, o le tau sili ona maualuga ma le eseesega o tau masani muamua e matua faʻateleina, ua lipotia mai o le aufaasālalau na lipotia le 600 yuan o STMicroelectronics chips, o le tau masani i le 2020 e na o ni nai sefulu yuan.

E foliga mai ua te'a atu le fa'anoanoaga o le chip, pe o le a si'i a'e le ao pogisa na ufitia uma ai le li'o tekinolosi i le tausaga talu ai?E tusa ai ma le Bloomberg, o le tele o kamupani chip e talitonu o lenei maketi vevela o le ai ai se suiga tele mo se taimi umi i le lumanaʻi, ma e oʻo lava i nisi tagata e le talitonu o le semiconductor alamanuia o le a faʻaolaina ai le paʻu sili ona leaga i le sefulu tausaga.

O nai fiafiaga, nai fa'anoanoaga, o tau o chips, fa'aopoopo i pisinisi le leoa, ou te fefe e le mafaitaulia maketi i le ta'aloga.

01Na alu i lalo le chip, ae leʻi atoa?

O le tele o tau o chip e le mafai ona tu'ueseeseina mai le fa'aletonu o le fa'aaogaina o mea tau eletise.

Mai le lipoti lata mai o tupe a le TSMC, o loʻo faʻaalia ai o le pisinisi telefoni, lea na lagolagoina muamua le afa o le atunuʻu, ua le o toe avea ma alagatupe sili ona tele, ma ua faʻamoemoe o le a faʻaauau pea ona paʻu le vaega o lenei pisinisi.E tusa ai ma le CINNO Research, o uta telefoni a Saina SoC i le afa muamua o le 2022 e tusa ma le 134 miliona, i lalo e tusa ma le 16.9% i lea tausaga ma lea tausaga.

Ae mo le itu PC, e tusa ai ma le kamupani suʻesuʻe maketi Mercury Research, i le kuata lona lua o lenei tausaga, na paʻu i lalo le tulaga maualalo i le toeitiiti atoa le 30 tausaga, o le aofaʻi o uta gaosiga na oʻo i le sili atu o le faʻaitiitia o tausaga taʻitasi talu mai le 1984. , Fa'atauga telefoni feavea'i a Korea i Saute na pa'u i le 29.2% i lea tausaga ma lea tausaga ia Iulai, o le fa'atauina atu o masini komepiuta ma ausilali na pa'u i le 21.9%, ma o uta o mea fa'amanatu na ta'ita'ia ai le pa'u i lalo o le 13.5%.

Ua fa'aitiitia le mana'oga i luga, o lo'o fa'aauau pea ona pa'u i lalo o lo'o fa'atonuina, ma fa'amalieina tau.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o nei tupe meataalo ua faʻaitiitia ai tau e le o iai se sao i le faʻalauteleina o le pisinisi semiconductor atoa.Ua pa'ū moni lava le tau o tupe meataalo?I lalo o le tala fou o le "plummeting", o loʻo i ai pea le au gaosi oloa na faʻasalalau le faʻatuputeleina o tau e faasaga i le tulaga, e pei o Intel, Qualcomm, Meiman Electronics, Broadcom, ma isi mea e fuafua e siitia le tau o nisi o latou oloa chip.

Avea Intel e fai ma faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma Nikkei, ua faʻailoa e Intel i tagata faʻatau o le a faʻateleina le tau o oloa semiconductor i le afa lona lua o le 2022, ma e faʻamoemoe e faʻateleina le tau o le tele o oloa e pei o 'auʻaunaga autu ma komepiuta CPU. processors ma peripheral chips, ma o le siʻitia e eseese e faʻatatau i le ituaiga chip, o le pito maualalo i numera tasi, ma le maualuga maualuga e mafai ona oʻo atu i le 10% i le 20%.

Ua alu i luga le tau o chips?E mafai ona faapea mai o le tau o tupe meataalo faaeletonika ua faafuasei ona pa'u ona o le faaitiitia o le manaoga, ae o le manaoga mo MCUs i isi vaega talosaga o loo faaauau pea ona malosi, e pei o taavale afi ma alamanuia pulea, lea na taitai atu ai i le tau maualuga o le. tupe meataalo fesootai.Mai le amataga o felauaiga telefoni feaveai, o le lumanaʻi o pisinisi chip ua faʻaigoaina ma le fiafia e faʻatau lemu, ae o le mea moni, o le le lava o chip i nisi o pisinisi e leʻi muta.

Ae maise mea meataavale, 2022 China Nansha International Integrated Circuit Industry Forum faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o oloa o loʻo iai nei e mafai ona ausia le averesi o le 31% o manaʻoga o le gaosiga o taavale, na fai mai foi Xpeng Motors 'He Xiaopeng e le o maeʻa le le lava o meataavale. , GAC ia Iuni na tuʻuina atu faʻamatalaga na feagai le GAC ma le le lava o chip e oʻo atu i le 33,000 fasi pepa i le kuata lona lua.

O loʻo sologa lelei le pisinisi fou o le malosi, ma o le manaʻoga mo tupe meataalo i le lumanaʻi e le mafai ona manatu faatauvaa.Ua lipotia mai o le averesi o le taavale e manaʻomia le faʻaaogaina o tupe meataalo 500,taavale malosi fouua faʻapipiʻiina i le tele o tupe meataalo, o le tausaga talu ai faʻatauga taʻavale a le lalolagi e tusa ma le 81.05 miliona iunite, o lona uiga, e manaʻomia e le 40.5 piliona tupe meataalo le filifili pisinisi uma.

E le gata i lea, o loʻo maualuga pea tupe meataalo i luga o le fatafaitaulaga maketi, i le tasi itu, o le laina o alamanuia i luga mo tupe meataalo ma tekinolosi faʻagasologa alualu i luma e leʻi mou atu.Na lipotia muamua o le TSMC's 3nm chip o le a ausia le tele o gaosiga ia Setema, ma o Apple o le a avea ma tagata muamua e faʻaaoga le TSMC's 3nm chip.

Ua lipotia mai o Apple o le a aofia ai le fou A17 processor i le tausaga a sau, faʻapea foʻi ma le M3 series processor, lea o le a faʻaogaina ai le TSMC's 3 nanometers.I le isi itu, o loʻo i ai le le lava o meafaigaluega semiconductor maualuga, ma o le gaosiga o le 3nm ma le 2nm faʻagasologa alualu i luma e le o faʻamoemoe e maualuga, ma e ono i ai se vaeluaga o le 10% i le 20% i le 2024 ~ 2025.

O le mea lena e sili atu ai le faʻaitiitia o tau o le a pa'ū.O faʻamatalaga uma e taʻu mai ia i matou o tupe meataalo ua pa'ū ma o le alamanuia e mamao ese mai le faigofie e pei ona foliga mai.

02 Po'o le fiafia tagata fa'atau tupe meataalo?

E filemu le tasi itu, e le manuia le isi itu.

O meataalo eletise a tagata faʻatau ua oʻo atu i le vaitau sili ona mamalu o le lua tausaga muamua, ma faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina eletise, ua iu ai ina latou tuʻu i lalo le fata faitaulaga.I le taimi nei, ua amata ona pisi le tele o kamupani chip i le suia o a latou pisinisi, mai le tagata faatau i mea tau taavale ma inisinia.Ua lisiina e le TSMC le maketi taʻavale e avea o se galuega faʻamuamua i nai tausaga o lumanaʻi, ma ua lipotia mai i luga o le itu i uta, o pisinisi taʻavale a tagata taʻaalo a le MCU i totonu o le atunuʻu e pei o GigaDevice Innovation, Zhongying Electronics, ma AMEC ua faʻaalia atili ma sili atu ona manino. .

Aemaise lava, GigaDevice na ulufale i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma lana oloa muamua MCU taʻavale-grade ia Mati, ma e faʻamoemoe e ausia le tele o gaosiga i lenei tausaga;Zhongying Electronics e masani ona faʻaaogaina mo le vaega MCU e pulea ai le tino, ma e faʻamoemoe e toe foʻi mai i le ogatotonu o le tausaga;AMEC Semiconductor na faʻaalia lona naunautaiga e atiaʻe tupe meataalo i totonu o lana faʻamatalaga, ma o lana IPO o loʻo fuafua e siitia le 729 miliona yuan, lea o le 283 miliona yuan o le a faʻaaogaina mo suʻesuʻega ma atinaʻe masini taʻavale.

A uma mea uma, o le localization fua faatatau o masini komepiuta i totonu o le atunuu ma pulea meataalo e itiiti ifo i le 1%, o le localization fua faatatau o sensors e itiiti ifo nai lo le 4%, ma le localization fua faatatau o eletise eletise, manatua, ma fesootaiga e 8%, 8%, ma 3%, fa'asologa.O lo'o fa'amata'utia le gaosiga o ta'avale malosi fou i totonu o le atunu'u, ma o le si'osi'omaga atamai atoa e aofia ai le ta'avale tuto'atasi o le a fa'aaogaina ai le tele o semiconductor i le tulaga mulimuli.

Ma o le a le faigata o le faʻaauau pea ona pipii i tupe meataalo?

Na lipotia muamua e faapea na taofia e Samsung le faatauina mai o iunite pisinisi uma, e aofia ai panels, telefoni feʻaveaʻi ma meataalo manatua, ma e oʻo lava i le tele o tagata gaosi mea e manatua ai Korea o le a latou faia le taumafaiga e faʻaitiitia tau e sili atu i le 5% e faʻatau ai.Nuvoton Technology, lea e fa'apitoa i mea tau fa'aeletonika fa'atau, na va'aia fo'i lona fa'asili i luga atu o le 5.5 taimi i le tausaga talu ai, fa'atasi ai ma se tupe mama e NT$7.27 i le sea.O le faʻatinoga na faʻasolosolo ia Aperila ma Me i le tausaga nei, faʻatasi ai ma tupe maua na pa'ū i le 2.18% ma le 3.04% i lea masina ma lea masina.

Atonu e le mafai e se tasi ona faʻamatalaina se mea, ae o faʻamaumauga a le Matagi o loʻo faʻaalia e oʻo mai ia Me 9, 126 kamupani semiconductor i le salafa o le lalolagi ua faʻasalalau a latou lipoti tau tupe mo le kuata muamua o le 2022, lea e 16 ua oʻo i le paʻu i lea tausaga ma lea tausaga i tupe mama poʻo. e oo lava i se gau.Ua faatelevaveina tupe meataalo a tagata faatau, ma ua avea taavale ma le pulea o fale gaosi oloa ma isi nofoaga e saili ai tupe mama i le maketi chip.

Ae pe faigofie moni ea e pei ona foliga mai?

Aemaise lava mo nisi o fale gaosi meataalo i totonu o le atunuʻu, o le siitia mai le fanua o tagata faʻatau eletise i le fanua taʻavale e sili atu nai lo le vevela maketi.Muamua lava, o tupe meataalo a le atunuu e tatau ona i ai i lalo, ma o le fanua faʻatau e tulaga muamua, faʻamauina mo le 27%.E tusa lava pe e te vaʻavaʻai i le lalolagi, o le maketi i totonu o le atunuʻu o le maketi semiconductor sili ona tele, o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le 2021, o le maketi a Saina i totonu o le atunuʻu maketi semiconductor na oʻo atu i le 29.62 piliona US tālā, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga o le 58%, o le lalolagi. maketi semiconductor sili ona tele, fa'amaumauga mo le 28.9% o le aofa'i o fa'atauga semiconductor a le lalolagi.

Lona lua, o le pisinisi chip lava ia e sili atu le tupe mama i telefoni feaveaʻi ma fanua e fesoʻotaʻi ma 5G.Mo se faʻataʻitaʻiga, o uta a le TSMC e faʻatatau mo le 70% o le maketi MCU taʻavale, ae o tupe meataavale e naʻo le 3.31% o ana tupe maua i le 2020.E oo atu i le Q1 2022, o le TSMC's smartphone ma HPC vaega o le a maua mo le 40% ma le 41% o tupe maua i le faasologa, ae o le IOT taavale DCE ma isi e na o le 8%, 5%, 3% ma le 3% i le faasologa.

E itiiti le manaʻoga, ae o loʻo i ai pea le tupe mama, ma o le faʻalavelave atonu o le ulu sili lea o le ulu ile maketi semiconductor.

03 Ina ua uma le vevesi, sa fiafia tagata faatau?

A lulu le tau o chips, o le mea sili ona fiafia o tagata faʻatau, telefoni feʻaveaʻi, taʻavale ma e oʻo lava i mea faigaluega fale atamai ua avea ma nofoaga faʻatau meaʻai lea e masani ona faʻamoemoeina pe a faʻaitiitia le tau o chips, aemaise lava telefoni feaveaʻi.E le'i umi talu ona pa'u le tau o chip, ae iai tagata na alalaga i luga o upegatafa'ilagi e fa'atau telefoni feavea'i i le afa lona lua o lenei tausaga.

O le taimi lava na maeʻa ai, na faʻaitiitia ai le tau o le malosi fou, faʻaititia le tau o mea faʻaeletoroni, ma faʻaititia le tau o mea faigaluega fale… Leo faʻapenei e sau ma alu.Ae ui i lea, e leai se tulaga manino mo le taimi nei pe o le ai ai se faʻaitiitiga tutusa tau i luga o le filifili oloa, ae o le tautala saʻo, o lenei galu o le faʻaitiitia o tau o le chip o le a le mafua ai se faʻaititia tele o tau i le maketi faʻatau.

Vaʻai muamua i le telefoni feaveaʻi telefoni feaveaʻi, i tausaga talu ai nei, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le au fai telefoni feaveaʻi tau, le leoa maualalo, maualuga le maualuga, o le avanoa o le faʻaitiitia o tau mo sina taimi e matua maualalo.E le gata i lea, o le tupe maua atoa a kamupani gaosi telefoni feaveai e lei maualuga.I le Huawei Developers Conference, Yang Haisong, sui peresitene o le Huawei's consumer business software Department, fai mai o tupe mama a Saina e gaosi telefoni feaveai e matua maualalo lava, ma o le maketi telefoni feaveai i totonu o le atunuu e sili atu ma le afa, ae o le tupe mama e na o le 10. %.

E le gata i lea, e moni lava i lalo le vaʻa, ae o le tau o isi vaega e le faʻaaloalo tele, e pei o masini ma mata, faʻataʻitaʻiga maualuga ua faʻatuputeleina le faʻaogaina, o tagata gaosi telefoni feaveaʻi i luga o le sapalai o manaʻoga e masani lava ona sili atu ma sili atu ona faʻamalosi, e O loʻo lipotia mai o OPPO, Xiaomi na faʻapipiʻiina ni masini faʻapitoa i Sony ma Samsung.

O le ala lea, o se fa’amanuiaga mo tagata fa’atau le le si’itia o le tau o telefoni fe’avea’i.

O le va'ai i le malosi fou, o le va'aiga autu na tipiina le tau i lenei taimi e le'i i ai i le tulaga o le gaosiga o taavale, ae le o le ta'ua, o le si'itia o tau i le li'o o le taavale malosi fou i le afa muamua o le tausaga e le'i tutusa, ma le O le mafuaaga i tua e le o faafitauli uma o chip.O le tau o mea tetele o loʻo faʻatupulaʻia, pe o le nickel, sila, alumini e aofia ai electrodes lelei ma le lelei, o le tau naʻo le faʻatupulaia, o le tau o maʻa e tumau pea le maualuga, ma o mea eseese e mautinoa lava e le mafai ona faʻatatau i le pu.

O le mea moni, o le taʻavale e faia le liʻo e le o se toe faʻafoʻi mai o chip e le mafai ona vaʻaia, talu ai o lenei tausaga, LED moli-emitting meataalo ma avetaavale meataalo o loʻo i ai le 30% -40% tau pa'ū, lea o le a le masalomia le faia o se vaega puipuia i le tau mulimuli ane a lē e ona le taavale.

I le faaopoopo atu i telefoni feaveaʻi, o le tele o aʻafiaga o tupe meataalo a tagata faʻatau atonu o masini atamai fale e pei o ea malulu ma pusaaisa, ma o le manaʻoga mo MCUs o masini paʻepaʻe tetele e tolu e matua le maualalo, mai le 570 miliona i le 2017 i le sili atu i le 700. miliona i le 2022, lea e sili atu i le 60% MCUs ea malulu.

Ae ui i lea, o tupe meataalo o loʻo faʻaaogaina i totonu o le fale atamai o loʻo i ai ni tupe meataalo maualalo ma faʻasologa i tua, lea e faʻafeagai faʻafeagai ma faiga faʻasolosolo e pei o le 3nm ma le 7nm, e masani ona maualuga nai lo le 28nm poʻo le 45nm.E te iloa, o nei meataalo o loʻo faʻaaogaina lautele ona o latou tulaga faʻapitoa faʻapitoa, ma e le maualuga le tau o le iunite.

Mo kamupani mea faigaluega fale, o tekinolosi maualalo o lona uiga e mafai ona latou ausia le ola tutoatasi.I le 2017, na faʻavaeina ai le vaega ole microelectronics a Gree;I le 2018, na faʻasalalau ai e Konka le faʻavaeina aloaia o le vaega tekonolosi o semiconductors;I le 2018, na faʻasalalau ai e Midea lona ulufale atu i le gaosiga o chip ma faʻatūina Meiren Semiconductor Co., Ltd., ma Ianuari 2021, Meiken Semiconductor Technology Co., Ltd. na faʻatūina, faʻatasi ai ma le fua faʻaletausaga o le gaosiga faʻaletausaga e tusa ma le 10 miliona MCU chips.

E tusa ai ma faʻamaumauga e leʻi atoatoa, o le tele o kamupani faʻapitoa fale e pei o TCL, Konka, Skyworth, ma Haier ua faʻataʻatia le fanua semiconductor, i se isi faaupuga, o lenei fanua e le o faʻalavelaveina e tupe meataalo.

I lalo, pe leai i lalo?O lenei fa'aitiitiga tau chip e pei o se fana sese, o le au gaosi oloa i luga e le fiafia mo sina taimi, ae le gata i tagata fa'atau.


Taimi meli: Tes-29-2022