order_bg

Tala Fou

Ua fuafua Siamani e maileia tagata fai chip ma € 14bn i fesoasoani a le setete

O loʻo faʻamoemoe le malo o Siamani e faʻaaoga le 14 piliona euros ($ 14.71 piliona) e faatosina mai ai le tele o tagata fai tupe e teu faʻafaigaluega i le gaosiga o chip i le lotoifale, o le tala lea a le minisita o le tamaoaiga RobertHabeck i le Aso Tofi.

O le le lava o chip i le lalolagi ma faʻafitauli o le sapalai o fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaleagaina ai le au fai taavale, tausi soifua maloloina, telefoni feaveaʻi ma isi mea.Fai mai Mr Harbeck o le le lava o tupe meataalo i mea uma mai telefonipoto i taavale i aso nei o se faafitauli tele.

Na faaopoopo mai e Harbeck le tupe teufaafaigaluega, “E tele naua tupe.

O le siisii ​​o manaoga na mafua ai le Komisi Europa ia Fepuari e faatulaga ai ni fuafuaga e faʻamalosia ai galuega gaosiga o chip i totonu o le EU ma tuʻuina atu tulafono fou e faʻamalie ai tulafono fesoasoani a le setete mo fale gaosi oloa.

Ia Mati, Intel, le US chipmaker, na faasilasila mai ua ia filifili e fausia se fale gaosi chip 17 piliona i le taulaga Siamani o Magdeburg.Na faʻaalu e le malo Siamani le faitau piliona o Euro e aveese ai le poloketi mai le eleele, na fai mai ai punaoa.

Fai mai Mr Harbeck e ui lava o kamupani Siamani o le a faalagolago pea i kamupani i isi nofoaga e gaosia vaega e pei o maa, ae o le a tele atu faʻataʻitaʻiga e pei o tupe faʻafaigaluega a Intel i le taulaga o Magdeburg.

Faʻamatalaga: o le malo Siamani fou ua fuafua e faʻafeiloaʻi le tele o tagata gaosi chip i le faaiuga o le 2021, Siamani ia Tesema o le tausaga talu ai na filifilia ai e le matagaluega o mataupu tau tamaoaiga 32 galuega faatino e fesoʻotaʻi ma microelectronics, mai meafaitino, mamanu chip, gaosiga o wafer i le tuʻufaʻatasia o faiga, ma i luga o lenei faavae, o le fiafia masani o le fuafuaga a Europa, mo le EU naunau foi i Europa e faalauiloa le gaosiga o le atunuu ma le ola tutoatasi.


Taimi meli: Iuni-20-2022