order_bg

Tala Fou

Fa'aitiitia le aofa'i o su'esu'ega a le IC, o afea e muta ai le galu malulu semiconductor?

I le lua tausaga ua tuanaʻi, o le maketi semiconductor na oʻo i se vaitau faʻafuaseʻi e leʻi tupu muamua, ae mai le afa lona lua o lenei tausaga, na liliu le manaʻoga i se faʻaititia o tulaga ma feagai ma se vaitaimi o le le mautonu.E le gata o le manatua, ae o faʻamaufaʻailoga wafer ma kamupani semiconductor design na taia e le malulu malulu, ma o le maketi semiconductor e mafai ona "toe suia le tuputupu aʻe" i le tausaga a sau.I lenei tulaga, o kamupani gaosi semiconductor ua amata ona faʻaitiitia tupe faʻafaigaluega i fale ma faʻamaua latou fusi;Amata ona aloese mai le faalavelave.

1. Fa'atauga semiconductor i le lalolagi e le lelei le fa'atupulaia o le 4.1% i le tausaga a sau

O lenei tausaga, o le maketi semiconductor ua vave ona suia mai le boom i le paʻu ma o loʻo oʻo atu i se vaitau o suiga malosi nai lo se isi lava taimi muamua.

Talu mai le 2020, o lemaketi semiconductor, lea na fiafia i le manuia ona o le motusia o laina sapalai ma isi mafuaaga, ua ulufale atu i se vaitau malulu ogaoga i le afa lona lua o lenei tausaga.E tusa ai ma le SIA, o faʻatauga semiconductor i le lalolagi atoa e $ 47 piliona ia Setema, i lalo 3% mai le masina lava lea i le tausaga talu ai.Ole fa'atauga muamua lea ua pa'u ile lua tausaga ma le valu masina talu mai Ianuari 2020.

Faatasi ai ma lenei mea o se amataga, ua faʻamoemoeina o le a faʻatupulaia tele le faʻatau atu o maketi semiconductor i le lalolagi i lenei tausaga ma toe faʻaleleia le tuputupu aʻe i le tausaga a sau.I le faaiuga o Novema o le tausaga nei, na faasilasila ai e le WSTS o le maketi o le semiconductor i le lalolagi e faamoemoe e tupu i le 4.4% pe a faatusatusa i le tausaga talu ai, e oo atu i le 580.1 piliona US tala.E matua'i fa'afeagai ma le 26.2% fa'aopoopo i le tausaga talu ai i fa'atauga semiconductor.

Ole fa'atauga semiconductor ole lalolagi e fa'amoemoe e tusa ma le $556.5 piliona i le tausaga a sau, i lalo ole 4.1 pasene mai lenei tausaga.Ia Aukuso na o Aukuso, na valoia ai e le WSTS o le a tuputupu aʻe le faʻatauga o maketi semiconductor e 4.6% i le tausaga a sau, ae toe foʻi i faʻamatalaga leaga i totonu ole 3 masina.

O le fa'aitiitia o le fa'atauga semiconductor na mafua ona o le fa'aitiitia o uta o mea faigaluega mo fale, TV, telefoni feavea'i, komepiuta api, ma isi oloa fa'aopoopo, lea sa tele le mana'omia.I le taimi lava e tasi, ona otau o le lalolagi, o le faʻamaʻi fou o le pale, o le taua a Rusia-Iukureini, faʻatupulaia o tului ma isi mafuaʻaga, o loʻo faʻaitiitia le manaʻo o tagata faʻatau e faʻatau, ma o loʻo feagai le maketi o tagata faʻatau i se vaitaimi o le le mautonu.

Aemaise lava, o le faʻatauga o mea faʻatau semiconductors na sili ona paʻu.O fa'atauga manatua ua pa'u i lalo i le 12.6 pasene i lenei tausaga mai le tausaga talu ai i le $134.4 piliona, ma ua fa'amoemoe e fa'aitiitia atili e tusa ma le 17 pasene i le tausaga a sau.

Micron Technology, lea e tulaga tolu i le DARM sea, na faasilasilaina i le 22nd e faapea i le kuata muamua (Setema-Novema 2022) faʻasalalauga iʻuga, o le gau o galuega na oʻo atu i le 290 miliona US tala.Ua valoia e le kamupani le tele o gau i le kuata lona lua o le tupe 2023 seia oo ia Fepuari o le tausaga fou.

O isi fa'amanatuga e lua, Samsung Electronics ma SK Hannix, e ono fa'aitiitia i le kuata lona fa.Talu ai nei, na valoia ai e le pisinisi o puipuiga malu o SK Hynix, lea e maualuga lona faalagolago i le manatua, o le a paʻu i le sili atu i le $ 800 miliona i le kuata lona fa o lenei tausaga.

Fa'amasino mai le tulaga o lo'o i ai nei maketi manatua, o le tau moni o lo'o pa'u malosi fo'i.E tusa ai ma le lala sooupu, o le tau o fefaʻatauaiga tumau a le DRAM i le kuata lona tolu na pa'ū e tusa ma le 10% i le 15% faʻatusatusa i le kuata talu ai.O le iʻuga, o faʻatauga a le DRAM i le lalolagi atoa na pa'ū i le $ 18,187 miliona i le kuata lona tolu, i lalo 28.9% mai le lua kuata muamua.Ole pa'u tele lea talu mai le 2008 fa'aletonu tau tupe a le lalolagi.

O le NAND flash memory sa sili atu foi, ma le averesi o le tau faʻatau (ASP) i le kuata lona tolu i lalo 18.3% mai le kuata talu ai, ma le lalolagi atoa NAND faʻatau i le kuata lona tolu o lenei tausaga e $ 13,713.6 miliona, i lalo 24.3% mai le kuata talu ai.

Ua fa'amutaina fo'i e le maketi faufale le vaitau o le 100% le fa'aogaina o le gafatia.Na pa'ū i le sili atu i le 90% i le tolu kuata ua tuanaʻi ma sili atu i le 80% ina ua ulufale i le kuata lona fa.O le TSMC, o le sau'ai sili ona tele i le lalolagi, e leai se fa'alavelave.O oka a le kamupani i le kuata lona fa na paʻu i lalo i le 40 i le 50 pasene mai le amataga o le tausaga.

O loʻo faʻamalamalamaina o le faʻasologa o oloa seti e pei o smartphones, TV, tablets, ma PC api ua faʻateleina, ma o le aofaʻi faʻaputuina o kamupani semiconductor i le kuata lona tolu ua faʻateleina e sili atu i le 50% pe a faʻatusatusa i le kuata muamua.

O nisi tagata i totonu o pisinisi e talitonu "seia oʻo i le afa lona lua o le 2023, faʻatasi ai ma le oʻo mai o le vaitau maualuga o le vaitau, o le tulaga o le semiconductor industry e faʻamoemoe e faʻaleleia atoatoa."

2. Faʻaitiitia tupe teufaafaigaluega ma gaosiga gafatia o le a foia ai leFa'afitauli IC inventory

Ina ua maeʻa le faʻaitiitia o le manaʻoga o le semiconductor ma le faʻaputuina o suʻesuʻega, na amata ai e le au faʻatau oloa semiconductor tetele le faʻamalosia o galuega e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga ma le faʻaitiitia o tupe teufaafaigaluega i fale.E tusa ai ma le kamupani suʻesuʻe maketi muamua IC Insights, o le faʻafaigaluegaina o masini semiconductor i le tausaga a sau o le a 19% maualalo nai lo lenei tausaga, e oʻo atu i le $ 146.6 piliona.

Na taʻua e SK Hynix i lana faʻasalalauga faʻaiʻuga lona tolu i le masina talu ai na filifili e faʻaititia le fua o tupe teufaafaigaluega e sili atu i le 50% i le tausaga a sau pe a faʻatusatusa i lenei tausaga.Na faasilasila e Micron o le tausaga a sau o le a faʻaitiitia ai tupe teu faʻafaigaluega e sili atu i le 30% mai le uluai fuafuaga ma faʻaititia le numera o tagata faigaluega i le 10%.Kioxia, lea e tulaga tolu i le NAND share, na fai mai foi o le a faʻaitiitia le gaosiga o wafer e tusa ma le 30% mai Oketopa i lenei tausaga.

I se isi itu, Samsung Electronics, o loʻo i ai le tele o maketi manatua, fai mai ina ia mafai ona faʻamalieina manaʻoga umi, o le a le faʻaitiitia ai tupe faʻaalu semiconductor, ae o le a faʻagasolo e tusa ai ma le fuafuaga.Ae talu ai nei, ona o le tulaga o loʻo i ai nei i lalo i faʻamaumauga o mea tau pisinisi ma tau, e mafai foi e Samsung Electronics ona fetuunai sapalai i le amataga o le kuata muamua o le tausaga a sau.

Ole faiga ole semiconductor ma fale gaosi oloa ole a fa'aitiitia ai foi tupe fa'afaigaluega.I le aso 27th, na tuʻuina atu ai e Intel se fuafuaga e faʻaitiitia tupe faʻaalu i le US $ 3 piliona i le tausaga a sau ma faʻaititia le tala faʻatatau o galuega i le US $ 8 piliona i le US $ 10 piliona i le 2025 i lana faʻasalalauga lona tolu kuata.O tupe fa'afaigaluega i lenei tausaga e tusa ma le 8 pasene le maualalo nai lo le fuafuaga o lo'o iai nei.

Na taʻua e le TSMC i lana faʻasalalauga lona tolu kuata ia Oketopa o le fua o le faʻafaigaluegaina o fale i lenei tausaga na fuafua e $ 40-44 piliona i le amataga o le tausaga, o se faʻaitiitiga o le sili atu i le 10%.Ua fa'ailoa mai fo'i e le UMC se fa'aitiitiga o tupe fa'afaigaluega mo fale ua fuafuaina mai le $3.6 piliona i lenei tausaga.Ona o le fa'aitiitiga talu ai nei o le fa'aogaina o le FAB i totonu o fale faufale, o le fa'aitiitia o tupe fa'afaigaluega i fale i le tausaga fou e foliga mai e le maalofia.

O Hewlett-Packard ma Dell, o kamupani gaosi komepiuta sili ona tele i le lalolagi, o loʻo faʻamoemoe e faʻaitiitia le manaʻoga mo komepiuta a le tagata lava ia i le 2023. Na lipotia e Dell se paʻu 6 pasene i le aofaʻi o tupe maua i le kuata lona tolu, e aofia ai ma le 17 pasene pa'ū i lana vaega, lea e faʻatau atu komepiuta ma komepiuta. komipiuta i tagata fa'atau ma tagata fa'atau pisinisi.

Na taʻua e le Pule Sili o HP Enrique Lores, e ono tumau pea le maualuga o suʻesuʻega PC mo le isi lua kuata."I le taimi nei, e tele a matou suʻesuʻega, aemaise lava mo PCS faʻatau, ma o loʻo matou galulue e faʻaititia lena suʻesuʻega," o le tala lea a Lores.

Fa'ai'uga:O tagata fai chips faavaomalo e fai si le mautonu i a latou faʻamatalaga pisinisi mo le 2023 ma ua sauni e faʻatino faiga faʻapipiʻi tau.E ui e masani ona faʻamoemoe e toe faʻaleleia le manaʻoga i le afa lona lua o le tausaga a sau, o le tele o kamupani sapalai sapalai e le o mautinoa pe o le a tonu le amataga ma le tele o le toe faʻaleleia.

 


Taimi meli: Ian-09-2023