order_bg

Tala Fou

I le 2024, o le tautotogo o tagata semiconductor o loʻo oʻo mai?

I le taamilosaga agai i lalo o le 2023, o upu autu e pei o le fa'amalologa, o le tipiina o poloaiga, ma le gau o le gau e alu atu i totonu o pisinisi va'aia puaoa.

I le 2024, lea e tumu i mafaufauga, o a suiga fou, faiga fou ma avanoa fou o le a maua e le semiconductor industry?

 

1. O le maketi o le a tupu i le 20%

Talu ai nei, o suʻesuʻega lata mai a le International Data Corporation (IDC) o loʻo faʻaalia ai o tupe maua a le lalolagi i le 2023 na pa'ū i le 12.0% i lea tausaga ma lea tausaga, e oʻo atu i le $ 526.5 piliona, ae e maualuga atu nai lo le tala a le lala sooupu e $ 519 piliona ia Setema.O loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia le 20.2% i lea tausaga ma lea tausaga i le $ 633 piliona i le 2024, mai le tala muamua e $ 626 piliona.

E tusa ai ma faʻamatalaga a le lala sooupu, o le vaʻaia o le tuputupu aʻe o le semiconductor o le a faʻatupulaʻia pe a faʻasaʻo faʻamaumauga umi i vaega tetele e lua o maketi, PC ma telefoni, mou atu, ma tulaga faʻamaumauga i totonu.ta'avalema fale gaosi oloa e fa'amoemoe e toe fo'i i tulaga masani i le afa lona lua o le 2024 a'o fa'aauau pea le fa'aeletiseina o le fa'atupuina o anotusi semiconductor i le isi sefulu tausaga.

E taua le maitauina o vaega o maketi o loʻo i ai le faʻaleleia atili poʻo le tuputupu aʻe i le 2024 o smartphones, komepiuta a le tagata lava ia, servers, taavale, ma maketi AI.

 

1.1 Telefoni atamai

Ina ua mavae le toeitiiti atoa le tolu tausaga o le paʻu, o le maketi telefoni feaveaʻi na amata ona faʻateleina le malosi mai le kuata lona tolu o le 2023.

E tusa ai ma faʻamatalaga suʻesuʻega a le Counterpoint, i le maeʻa ai o le 27 masina sosoo o le paʻu i lea tausaga ma lea tausaga i faʻatauga telefoni feaveaʻi i le lalolagi, o le faʻatau muamua (o lona uiga, faʻatau faʻatau) ia Oketopa 2023 na siitia i le 5% i lea tausaga ma lea tausaga.

Ua valoia e Canalys le tausaga atoa o uta telefoni feaveaʻi o le a oʻo atu i le 1.13 piliona iunite i le 2023, ma o loʻo faʻamoemoeina e tupu le 4% i le 1.17 piliona iunite i le 2024. O le maketi telefoni feaveaʻi e faʻamoemoe e oʻo atu i le 1.25 piliona iunite faʻasalalau i le 2027, faʻatasi ai ma le fua faʻatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga ( 2023-2027) e 2.6%.

Na taʻua e Sanyam Chaurasia, tagata suʻesuʻe sinia i Canalys, "O le toe faʻaleleia o telefoni feaveaʻi i le 2024 o le a faʻamalosia e maketi o loʻo tulaʻi mai, lea o loʻo tumau ai le telefoni o se vaega taua o fesoʻotaʻiga, faʻafiafiaga ma gaosiga."Fai mai Chaurasia, o le tasi i le tolu telefoni feaveaʻi na lafoina i le 2024 o le a sau mai le itulagi o Asia ma le Pasefika, mai le tasi i le lima i le 2017. Faʻaosofia e le toe faʻafouina o manaoga i Initia, Southeast Asia ma Asia i Saute, o le a avea foi le itulagi ma se tasi o le televave o le tuputupu ae. i le 6 pasene i le tausaga.

E taua le taʻua o le laina telefoni feaveaʻi o loʻo i ai nei e matua matua, o le tauvaga faʻatauga e malosi, ma i le taimi lava e tasi, faʻasaienisi ma tekinolosi faʻafouina, faʻaleleia o fale gaosi oloa, aʻoaʻoga taleni ma isi vaega o loʻo tosoina ai le pisinisi telefoni feaveaʻi e faʻamaonia ai ana agafesootai. taua.

 1.1

1.2 Komipiuta Patino

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai a TrendForce Consulting, o le a oʻo atu i le 167 miliona iunite i le 2023, faʻaititia le 10.2% i lea tausaga ma lea tausaga.Ae ui i lea, a o faʻaitiitia le faʻamaualuga o suʻesuʻega, o le maketi o le lalolagi e faʻamoemoe e toe foʻi atu i se sapalai maloloina ma le faʻataʻamilomilo manaʻoga i le 2024, ma o le aofaʻi atoa o uta o le maketi api e faʻamoemoe e oʻo atu i le 172 miliona iunite i le 2024, o se faʻaopoopoga faaletausaga o le 3.2% .O le fa'atupulaia o le fa'atupulaia e sau mai le mana'oga e sui ai le maketi fa'atau pisinisi, ma le fa'alauteleina o Chromebooks ma e-ta'aloga komipiuta.

Na taʻua foi e TrendForce le tulaga o le atinaʻeina o AI PC i le lipoti.E talitonu le lala sooupu ona o le maualuga o le tau o le faʻaleleia o le polokalama ma meafaigaluega e fesoʻotaʻi ma AI PC, o le atinaʻe muamua o le a taulaʻi atu i tagata faʻapisinisi maualuga ma tagata e faia mea.O le tulaʻi mai o AI PCS o le a le faʻaosofia ai le manaʻoga faʻatau PC, o le tele o ia mea o le a masani ona suia i masini AI PC faʻatasi ai ma le suiga o pisinisi i le 2024.

Mo le itu faʻatau, o le masini PC o loʻo iai nei e mafai ona tuʻuina atu le ao AI talosaga e fetaui ma manaʻoga o le olaga i aso taʻitasi, faʻafiafiaga, pe afai e leai se AI killer talosaga i se taimi pupuu, tuʻuina atu se lagona o le faʻaleleia o le poto masani AI, o le a faigata ona vave faʻateleina le lauiloa o tagata faʻatau AI PC.Ae ui i lea, i le taimi umi, pe a maeʻa le faʻaogaina o le tele o mea faʻapitoa AI e atiaʻe i le lumanaʻi, ma faʻaititia le tau o le tau, e mafai lava ona faʻamoemoeina le faʻaogaina o le tagata faʻatau AI PCS.

 

1.3 Au'aunaga ma Nofoaga Autu o Fa'amaumauga

E tusa ai ma fua faatatau a Trendforce, AI servers (e aofia ai le GPU,FPGA, ASIC, ma isi) o le a sili atu nai lo le 1.2 miliona iunite i le 2023, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga faaletausaga o le 37.7%, faʻamauina mo le 9% o le aofaʻi o uta a le server, ma o le a tuputupu aʻe nai lo le 38% i le 2024, ma AI servers o le a faʻatatau mo. sili atu i le 12%.

Faatasi ai ma talosaga e pei o chatbots ma generative artificial intelligence, o le tele o ao e tuʻuina atu fofo ua faʻateleina a latou tupe teufaafaigaluega i atamai faʻapitoa, faʻamalosia le manaʻoga mo AI servers.

Mai le 2023 i le 2024, o le manaʻoga mo AI 'auʻaunaga e masani lava ona faʻaosoina e le faʻagaioiina o le faʻafaigaluegaina o le ao, ma a maeʻa le 2024, o le a faʻalauteleina i le tele o faʻaoga faʻaoga e faʻapipiʻi ai kamupani i faʻataʻitaʻiga faʻapolofesa AI ma le atinaʻeina o auaunaga, faʻateleina le tuputupu aʻe o pito AI sapalai fa'apipi'iina i le maualalo - ma le medium-order Gpus.O loʻo faʻamoemoeina o le averesi o le tuputupu aʻe faʻaletausaga o uta a le AI server o le a sili atu i le 20% mai le 2023 i le 2026.

 

1.4 Taavale malosi fou

Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻagasologa fou o faʻaonaponei, o le manaʻoga mo tupe meataalo i totonu o fale taʻavale ua faʻateleina.

Mai le fa'atonutonuina o le eletise fa'apitoa e o'o atu i faiga fa'aoga fesoasoani aveta'avale (ADAS), tekinolosi leai se ta'avale ma faiga fa'afiafia ta'avale, o lo'o i ai le fa'alagolago tele i tupe meataalo fa'aeletoroni.E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e le China Association of Automobile Manufacturers, o le numera o meataavale taʻavale e manaʻomia mo taʻavale faʻaleaganuʻu masani e 600-700, o le numera o tupe meataavale e manaʻomia mo taavale eletise o le a faʻateleina i le 1600 / taʻavale, ma le manaʻoga mo tupe meataalo mo e sili atu le maualuga o taavale atamai e faʻamoemoe e faʻateleina i le 3000 / taʻavale.

O faʻamaumauga talafeagai o loʻo faʻaalia ai i le 2022, o le tele o maketi masini taʻavale a le lalolagi e tusa ma le 310 piliona yuan.I le maketi a Saina, lea e sili ona malosi ai le malosi fou, o le faatauina atu o taavale a Saina na oʻo i le 4.58 miliona yuan, ma le maketi o taavale afi a Saina na oʻo i le 121.9 piliona yuan.O le aofaʻi o faʻatauga a Saina e faʻamoemoe e oʻo atu i le 31 miliona iunite i le 2024, i luga ole 3% mai le tausaga na muamua atu, e tusa ai ma le CAAM.Faatasi ai ma i latou, o le faatauina atu o taavale pasese e tusa ma le 26.8 miliona iunite, o se siitaga o le 3.1 pasene.Fa'atauga o ta'avale malosi fou o le a o'o atu i le 11.5 miliona iunite, o se si'itaga o le 20% i lea tausaga ma lea tausaga.

E le gata i lea, o loʻo faʻateleina foʻi le saoasaoa o le faʻaogaina o taavale fou malosi.I le manatu o oloa o le 2024, o le gafatia o le atamai o le a avea ma itu taua e faʻamamafaina e le tele o oloa fou.

O lona uiga o lo’o tele lava le mana’omia o chips i le maketi o ta’avale i le tausaga fou.

 

2. Tulaga faatekinolosi alamanuia

2.1AI Chip

AI sa i ai i le 2023, ma o le a tumau pea o se upu taua i le 2024.

O le maketi mo tupe meataalo na faʻaaogaina e faʻatino ai galuega faʻapitoa (AI) o loʻo faʻatupulaia i se fua faatatau e sili atu i le 20% i le tausaga.Ole tele ole maketi ole AI ole a oʻo ile $53.4 piliona i le 2023, o le siʻitia o le 20.9% i luga ole 2022, ma o le a faʻatupulaia le 25.6% ile 2024 e oʻo atu ile $67.1 piliona.E oʻo atu i le 2027, o tupe maua a AI e faʻamoemoe e sili atu nai lo le faaluaina o le maketi 2023, e oʻo atu i le $ 119.4 piliona.

Fai mai le au suʻesuʻe a Gartner, o le faʻaaogaina tele o meataalo a le AI i le lumanaʻi o le a suia ai le fausaga faʻapitoa o loʻo iai nei (discrete Gpus) e faʻaogaina ai le tele o galuega faʻavae AI, aemaise lava i latou e faʻavae i luga ole tekonolosi AI.

 5

2.2 2.5/3D Advanced Packaging maketi

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le alualu i luma o le gaosiga o chip, o le alualu i luma o le "Moore's Law" ua faʻagesegese, ma mafua ai le siʻitia o le tau o le faʻatupulaia o galuega.A'o fa'agesegese le Tulafono a Moore, ua fa'atupula'ia le mana'oga mo komipiuta.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o faʻalapotopotoga faʻapitoa e pei o le cloud computing, faʻamatalaga tetele, atamai faʻapitoa, ma le taʻavale tutoʻatasi, o le manaʻomia lelei o le faʻaogaina o tupe meataalo ua faʻatupulaia ma maualuga.

I lalo o le tele o luʻitau ma aga, ua amata ona suʻesuʻe e le semiconductor se ala fou o le atinaʻe.I totonu oi latou, ua avea le afifiina o meaʻai ma se auala taua, lea e iai se sao taua i le faʻaleleia o le tuʻufaʻatasia o le pu, faʻaitiitia le mamao o le vaʻa, faʻavaveina le fesoʻotaʻiga eletise i le va o tupe meataalo, ma le faʻaleleia o le faʻatinoga.

O le 2.5D lava ia o se fua e le o iai i le lalolagi faʻamoemoe, aua o lona tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia e sili atu i le 2D, ae e le mafai ona oʻo atu i le tuʻufaʻatasia o le 3D, o lea e taʻua ai 2.5D.I le tulaga o le afifiina maualuga, 2.5D e faasino i le tuʻufaʻatasia o le vaeluagalemu, lea o loʻo tele lava ina faia i mea faʻapipiʻi, faʻaaogaina lona tulaga matua ma uiga faʻafesoʻotaʻi maualuga.

Tekinolosi afifi 3D ma le 2.5D e ese mai le fesoʻotaʻiga maualuga-maualuga e ala i le intermediary layer, 3D o lona uiga e leai se mea e manaʻomia, ma o le pu e fesoʻotaʻi saʻo e ala i le TSV (through-silicon technology).

International Data Corporation IDC ua valoia o le maketi 2.5/3D afifiina e faamoemoe e ausia se fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga (CAGR) o le 22% mai le 2023 i le 2028, o se vaega o le popolega tele i le maketi o le suʻega o le semiconductor packaging i le lumanaʻi.

 

2.3 HBM

O le H100 chip, H100 nude o lo'o nofoia le tulaga autu, e tolu HBM fa'aputu i itu ta'itasi, ma le ono HBM fa'aopoopo vaega e tutusa ma le H100 nude.O nei meataalo manatua masani e ono o se tasi o "tagata solitulafono" o le le lava o le H100 sapalai.

O le HBM o loʻo avea ma vaega o le manatuaga i le GPU.E le pei o manatuaga DDR masani, o le HBM o loʻo faʻapipiʻiina le tele o DRAM manatua i luga o le itu saʻo, lea e le gata ina faʻatuputeleina ai le malosi o le mafaufau, ae faʻapena foi ona pulea lelei le faʻaogaina o le mana manatua ma le vaʻa, faʻaitiitia le avanoa o loʻo i totonu o le afifi.E le gata i lea, e maua e le HBM le maualuga o le bandwidth i luga o le faʻavae masani o le DDR memory e ala i le faʻateleina o le numera o pine e oʻo atu ai i se pasi manatua ole 1024 bits lautele ile HBM stack.

O aʻoaʻoga AI e iai manaʻoga maualuga mo le tulituliloaina o faʻamatalaga faʻapipiʻi ma le faʻaogaina o faʻamaumauga, o lea e manaʻomia tele ai le HBM.

I le 2020, na amata fa'asolosolo ona alia'e mai le tele-bandwidth solutions o lo'o fa'atusalia e le manatua maualuga-bandwidth (HBM, HBM2, HBM2E, HBM3).Ina ua maeʻa le ulufale atu i le 2023, o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le maketi faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi faʻatusalia e ChatGPT ua faʻateleina ai le manaʻoga mo AI servers vave, ae na taʻitaʻia ai foi le faʻateleina o le faʻatau atu o oloa maualuga e pei o le HBM3.

O suʻesuʻega a Omdia o loʻo faʻaalia mai le 2023 i le 2027, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o tupe maua a le HBM o loʻo faʻamoemoeina e 52%, ma o lana vaega o tupe maua a le DRAM e faʻamoemoe e siitia mai le 10% i le 2023 i le lata i le 20% i le 2027. E le gata i lea, o le tau o le HBM3 e tusa ma le lima i le ono taimi nai lo meataalo DRAM masani.

 

2.4 Fesootaiga Satelite

Mo tagata masani, o lenei galuega e filifili, ae mo tagata e fiafia i taʻaloga mataʻutia, pe galulue i tulaga faigata e pei o toafa, o lenei tekinolosi o le a aoga tele, ma e oʻo lava i le "ola ola".O feso'ota'iga satelite o lo'o avea ma malae taua e fa'atatau e le au gaosi telefoni feavea'i.


Taimi meli: Ian-02-2024