order_bg

Tala Fou

Reuters: Ua fuafua Saina e lagolagoina le 1 trillion chips!Fa'atino ile Q1 ole tausaga fou ile vave!

Fai mai Reuters Hong Kong, o loʻo galue Saina i le US $ 143.9 piliona, e tutusa ma le RMB1,004.6 piliona, lea e mafai ona faʻatinoina i le amataga o le kuata muamua o le 2023.

HONG KONG, Tesema 13 (Reuters) - O loʻo galue Saina i se pusa lagolago e sili atu i le 1 miliona yuan ($143 piliona) mo lanaalamanuia semiconductor, na fai mai ai punaoa e tolu.Ose la'asaga taua lea mo le ola tuto'atasi ma le fa'afetauia o fuafuaga a Amerika e fa'atatau i le fa'agesegese o lona alualu i luma fa'atekonolosi.

Fai mai tala, o se tasi lea o fa'atupu fa'atupu fa'atupu tupe e sili ona telē i le isi lima tausaga, aemaise lava i le tu'uina atu o fesoasoani ma lafoga fa'aaitalafu.O le tele o fesoasoani tau tupe o le a faʻaaogaina e fesoasoani ai kamupani Saina e faʻatau ai masini semiconductor mo le gaosiga o wafer.O lona uiga, o le faʻatauina o masini semiconductor o le a mafai ona maua se 20% fesoasoani motau fa'atau.

O loʻo lipotia mai o le taimi lava na maua ai le tala, na faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia oloa a Hong Kong semiconductor i le faʻaiʻuga o le aso: Hua Hong Semiconductor na siitia i luga atu o le 12%, na maua ai se maualuga fou i taimi talu ai nei;Solomona Semiconductor na siitia sili atu nai lo le 7%, SMIC na sili atu nai lo le 6%, ma Shanghai Fudan na siitia i luga atu o le 3%.

O loʻo fuafua Beijing e faʻataʻitaʻiina se tasi o ana polokalame faʻaosofia tupe sili i totonu o le lima tausaga, aemaise o fesoasoani ma tupe faʻaalu lafoga, e lagolago ai le gaosiga o semiconductor i totonu o le atunuʻu ma galuega suʻesuʻe, o le tala lea.

E lua faʻamatalaga, o loʻo talanoa e aunoa ma le faʻailoaina, na fai mai o le fuafuaga o le a vave ona faʻatinoina i le kuata muamua o le tausaga a sau ona e leʻi faʻatagaina i latou mo faʻatalanoaga faʻasalalau.

Na latou fai mai o le tele o fesoasoani tau tupe o le a faʻaaogaina e fesoasoani ai kamupani Saina e faʻatau ai masini semiconductor i totonu o le atunuʻu, aemaise lava semiconductor fabs poʻo fabs.

O kamupani o le a agavaa i le 20 pasene fesoasoani mo tau o faʻatauga, e tolu faʻamatalaga.

O le paketi lagolago tau tupe e sau pe a uma leMatagaluega Pisinisipasia se seti tele o tulafono faatonutonu ia Oketopa e mafai ona faʻasa ai le faʻaogaina o meataalo AI maualuga i fale suʻesuʻe ma nofoaga autu o faʻamatalaga faʻapisinisi.

Na sainia e le Peresetene o Amerika Joe Biden se pili chip ia Aukuso e maua ai le $52.7 piliona i fesoasoani mo le gaosiga o le semiconductor a Amerika ma suʻesuʻega ma lafoga aitalafu mo fale gaosi chip e tusa ma le $24 piliona.

E ala i le polokalame faʻamalosi, o le a faʻateleina e Beijing le lagolago mo kamupani vaʻa Saina e fausia, faʻalautele pe faʻafouina fale gaosi oloa, faʻapotopotoga, afifiina ma suʻesuʻega ma atinaʻe fale, o le tala lea a punaoa.

O le fuafuaga lata mai a Beijing e aofia ai foʻi faʻamalosia lafoga mo pisinisi semiconductor a Saina, latou fai mai.

E leʻi vave tali atu le Ofisa o Faʻamatalaga a le Fono a le Setete o Saina i se talosaga mo se faʻamatalaga.

E ono fa'amanuiaina:

O i latou e fa'amanuiaina o le a avea ma ta'aloga a le setete ma tagata ta'ito'atasi i totonu o le vaega, ae maise kamupani tetele semiconductor meafaigaluega e pei ole NAURA Technology Group (002371.SZ) Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc, o punaoa faaopoopo Saina (688012.SS) ma Kingsemi (688037. SS).

Ina ua maeʻa le tala, o nisi faʻatau oloa a Saina i Hong Kong na maualuga le maualuga.O le SMIC (0981.HK) na siitia i luga atu o le 4 pasene, i luga e tusa ma le 6 pasene i le aso.E oo mai i le taimi nei, o sea Hua Hong Semiconductor (1347. HK) na si'itia i luga atu o le 12 pasene a'o tapunia fa'atauga a le atunu'u i le tapunia.

O lipoti pito i luga e 20 na aofia ai le faasaienisi ma tekinolosi 40 taimi, fou 51 taimi ma taleni 34 taimi.


Taimi meli: Tes-30-2022