order_bg

Tala Fou

Toe Fa'afouina: Se sefulu tausaga o Semiconductors Iapani 01.

Ia Aukuso 2022, e valu kamupani Iapani, e aofia ai Toyota, Sony, Kioxia, NEC, ma isi, na faatuina Rapidus, le au a le atunuu a Iapani mo le isi augatupulaga semiconductors, faatasi ai ma se fesoasoani tele e 70 piliona yen mai le malo Iapani.

"Rapidus" Latina o lona uiga "anapogi", O le sini a lenei kamupani o le o faatasi ma le TSMC ma ausia le localization o le 2nm process i le 2027.

O le misiona mulimuli e toe faʻafouina le pisinisi semiconductor a Iapani o le kamupani na faʻatūina i le 2002, Billda, ma Samsung 10 tausaga talu ona maeʻa le taua, o le South Koreans na sasaina i le gaumativa, o le vaega mulimuli o meatotino na faʻapipiʻi ese mai Micron.

I le afiafi o le pa o lena maketi telefoni feaveai, o le pisinisi semiconductor atoa a Iapani sa matua'i le mautonu.E pei ona fai mai le upu, o le atunuu e faanoanoa mo le au tusisolo, ma o le gaumativa o Elpida ua avea ma autu o le lamu faifaipea i le lalolagi o pisinisi, ma o se faasologa o tusitusiga semiconductor scar na fai ma sui o le "Lost Manufacturing" na fanau mai o se taunuuga.

I le vaitaimi lava lea e tasi, na faʻatulagaina ai e le au ofisa Iapani le tele o fuafuaga faʻapipiʻi ma toe faʻafouina, ae e leʻi manuia.

Ina ua maeʻa le 2010, o se taamilosaga fou o le tuputupu aʻe i totonu o le semiconductor alamanuia, o le taimi muamua-mamana Iapani kamupani chip e toetoe lava a toesea, o le lelei o le fanua e le Iunaite Setete, Korea i Saute ma Taiwan ua vaevaeina uma.

E ese mai i le kamupani chip memory Kioxia, lea ua uma ona teu e Bain Capital, o kata mulimuli o totoe i le pisinisi a Iapani o Sony ma Renesas Electronics.

I le tolu tausaga ua tuanaʻi, o le faʻamaʻi o le lalolagi ua faʻatupuina i le faʻaitiitia o le manaʻoga mo tagata faʻatau eletise e tatau ona avea ma paʻu mo pisinisi chip.2023, o le lalolagi semiconductor alamanuia o loʻo faʻaauau pea i lalo i le pito i lalo o le taamilosaga, ae o Iapani na taʻitaʻia isi itulagi uma ia Fepuari, ma taʻimua i le ausiaina o le toe faʻaleleia o le faʻatau, ma e ono na o le pau lea o le itulagi i fafo atu o Europa e ausia ai le tuputupu ae. i lenei tausaga.

Masalo o le toe faʻaleleia o kamupani vaʻa Iapani, faʻatasi ai ma le manaʻoga mo le saogalemu o le sapalai, faʻaosoina le fanau mai o le fuafuaga sili ona toe faʻafouina ina ua maeʻa Elpida Rapidus, o lona galulue faʻatasi ma le IBM o loʻo taʻua foi "O le toe foʻi mai o Iapani i le pito i tua o le gaosiga o semiconductor gaosiga mulimuli. avanoa, ae o le avanoa sili foi."

O le a le mea ua tupu i le pisinisi faaeletonika Iapani talu mai le 2012, ina ua gau Billda?

Toe Fausiaina o Fa'alavelave

O le gaumativa o Billda i le 2012 o se mea iloga na tupu, e tutusa ma le pa'u atoa o le pisinisi semiconductor a Iapani, faatasi ai ma kamupani tetele e tolu o Panasonic, Sony, ma Sharp o loʻo gaosia faamaumauga gau, ma Renesas o loʻo agai atu i le au o le gaumativa.O le mafui'e mata'utia na mafua mai i lenei gaumativa na o'o atu ai fo'i mala lona lua i le pisinisi a Iapani:

O se tasi o ia mea o le faʻaitiitia o le faʻailoga faʻailoga: Sharp's TV, Toshiba's air conditioner, Panasonic's washing machine ma Sony telefoni feʻaveaʻi, o tagata faʻatau mea tau eletise ua toetoe lava a faʻaitiitia uma e avea ma faʻatau oloa.O le mea sili ona mata'utia o le Sony, mea pu'eata, tagata savali, ata tifaga ma televise nei tulaga lelei o le poloketi, tasi ma le isi i le gutu o le iPhone.
O le lona lua o le pa'u o le laina pito i luga o alamanuia: mai le laulau, manatua, i le gaosiga o chip, e mafai ona faia'ina le taua i tagata Korea e matua leiloa.O le taimi lava na fasiotia ai le meataalo manatua Iapani, tuua na o Toshiba moli seedling, o taunuuga o Toshiba suiga o le malosi faaniukilia faʻalavelave faʻatasi ma le aʻafiaga o le taufaasese tau tupe, flash memory pisinisi toe faaigoa Kioxia, faatau atu ma loimata i Bain Capital.

Mafaufauga faʻaaʻoaʻoga faʻapitoa i le taimi lava e tasi, na faʻalauiloa ai foi e le ofisa Iapani ma le alamanuia se faasologa o galuega toe faʻaleleia pe a maeʻa faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le mea muamua toe fausia o le uso faigata o Billda: Renesas Electronics.

E tutusa ma Billda, Renesas Electronics faʻapipiʻiina pisinisi semiconductor a NEC, Hitachi, ma Mitsubishi i le faʻaopoopoga i le DRAM, ma faʻamaeʻaina le galuega tuʻufaʻatasia ia Aperila 2010, faʻataʻitaʻia e avea ma kamupani semiconductor lona fa-tele tele i le lalolagi.

I Iapani na misia le vaitaimi o le Initoneti feaveai o faanoanoaga, Renesas mamafa mauaina o le vaega semiconductor a Nokia, fuafua e tuufaatasia ma lona lava processor laina oloa, i luga o le nofoaafi mulimuli o le galu o telefoni feaveai.

Ae o le tau o tupe mamafa e fai ai le pepa malaga o se gau faalemasina o 2 piliona yen, i le 2011, o le tulai mai o Iapani Fukushima muamua afi malosiaga faaniukilia faalavelave, superimposed i luga o le gaosiga o le kalave o lologa a Thailand, Renesas leiloa oo atu i le 62.6 piliona. yen, afa futu i le gaumativa ma faamaapeina.

O le mea lona lua o le toe faʻaleleia o Sony, na taʻua muamua e Jobs o se faʻataʻitaʻiga mo le pisinisi eletise.

O fa'aletonu a Sony e mafai ona fa'ailogaina i se fa'a'ino'ino mo tomai fa'akomepiuta, o se tasi lea o fa'afitauli masani o le pisinisi fa'aeletonika a Iapani.O lana fa'aufa'atasi fa'atasi ma Ericsson ma Sony smartphones ua fa'ailoaina o le faia o telefoni fa'aoga sili ona leaga e fa'aoga ai masini sili ona lelei.

I le 2017, o le Xperia XZ2P, lea e mamafa le afa kilo, o le faʻaiʻuga lea o lenei "meafaigaluega".

I le 2002, na amata ai ona fa'aletonu le televise pisinisi a Sony, na titina sa'o e Walkman e le iPod, sosoo ai ma mea pueata numera, telefoni feavea'i na pauu i luga o le fata faitaulaga.2012, o le gau a Sony na oʻo i le kalena le maualuga o le 456.6 piliona yen, o le tau maketi o le $ 125 piliona mai le tumutumu o le 2000 na faʻaitiitia i le $ 10 piliona, o le faʻatau atu o le meme a le fale na fanau mai foi iinei.

E ui o kamupani uma e lua o loʻo afaina i maʻi, i le 2012, o le pito i lalo lea o nai kata e le mafaitaulia o le pisinisi faʻaeletonika Iapani.

1

Ia Aperila 2012, na avea ai Kazuo Hirai ma Pule Sili o Sony, ma i le masina lava lea na faalauiloa ai le "One Sony" polokalame tu'ufa'atasiga lautele.I le faaiuga o le tausaga, na maua ai e Renesas se tupe faavae o le tui o le 150 piliona yen mai le Industrial Innovation Corporation o Iapani (INCJ), o se faʻaputuga a le malo, ma le valu tagata faʻatau, e aofia ai Toyota, Nissan, ma Canon, ma faʻasalalau le toe faʻatulagaina. o lana pisinisi.

O la'asaga o le semiconductor a Iapani mai le fa'aletonu ua amata fa'afuase'i.


Taimi meli: Iul-16-2023