order_bg

Tala Fou

Toe Fa'afouina: Se sefulu tausaga o Semiconductors Iapani 02.

Se sefulu tausaga o moe moe

I le 2013, na toe faʻafouina ai le komiti faʻatonu a Renesas, faʻatasi ai ma pule sili o taʻavale taʻavale Toyota ma Nissan, ma Hisao Sakuta, o loʻo i ai le poto masani i le sapalai o vaega taʻavale, na taʻua o le Pule Sili fou, ma faʻaalia ai o se suiga tele o loʻo i luga o le tafailagi. .

Ina ia faʻamama le avega, na filifili Sakuta Hisao e tuʻu muamua ia Renesas "slimming".E 2,000 tagata fa'ate'aina ua na'o le mea'ai, pisinisi le aoga ta'itasi e lagona ai le malulu:

O le pisinisi modem LTE mo 4G telefoni feaveaʻi na faʻatau atu i Broadcom, o le CMOS sensor factory mo mea pueata telefoni feaveaʻi na faʻatau atu ia Sony, ma le faʻaalia o le pisinisi IC mo faʻaaliga na faʻatau atu i Synaptics.

O se fa'asologa o fa'atauga o lona uiga o Renesas ua matua'i alu ese lava mai le maketi telefoni, toe fa'atatau i lona malosi masani: MCUs.

MCU e masani ona taʻua o le microcontroller, ma o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le taʻavale.Automotive MCU sa avea pea ma pisinisi sili ona aoga ma aoga mo Renesas, o loʻo nofoia toetoe lava 40% o le maketi o le lalolagi.

Toe faʻafoʻi i MCUs, Renesas vave toe faʻapotopotoina i le 2014 e ausia ai tupe mama pe a maeʻa le faʻavaeina.Ae a uma ona fufulu ese gaʻo le aoga, o le auala e fausia ai maso e avea ma luitau fou.

Mo laiti-volo, tele-eseesega MCUs, o se oloa gaosi oloa malosi o le faavae o le faavae.2015, le maeʻa o le misiona talaʻaga a Hisao Sakuta litaea, Renesas e leʻi faʻafeiloaʻi i totonu ole semiconductor, poʻo le faʻaogaina o taavale afi Wu Wenjing, o loʻo lelei i le mea e tasi: faʻatasi ma faʻatau.

I le foe o Wu Wenjing vaitaimi, Renesas mauaina sosoo o le US kamupani Intersil (Intersil), IDT, le kamupani Peretania Dialog, e faia mo le pule o tupe meataalo, fesootaiga uaealesi ma meataalo teuina faamatalaga, fesootaiga uaealesi i luga o le laupapa puupuu.

A o nofo mau i le pule o le MCU taavale, na ulu atu foi Renesas i le vaega o le pulega o alamanuia, avetaavale atamai, telefoni feaveaʻi, O se pati mai Tesla i Apple, o le taitai fetu uma.

Pe a faʻatusatusa ia Renesas, o le auala a Sony i le toe faʻaleleia ua sili atu ona faigata, ae o le manatu e tutusa lava.

O le totonugalemu o Kazuo Hirai "One Sony" toe fuataʻiga polokalame o le Playstation i fafo atu o oloa terminal, e pei o TV, telefoni feʻaveaʻi, komepiuta feaveai, e faia le auai titular i le taua e mafai ona, faiaina i le Korea e le o se maasiasi.

I le taimi lava e tasi, ua matou faʻapipiʻiina a matou punaoa faʻatapulaʻa R&D i le pisinisi faʻataʻitaʻiga numera, o loʻo faʻatusalia e CIS chips, e auai i le galu o telefoni feaveaʻi e avea o se vaega faʻatau.

CIS chip (CMOS image sensor) o se masini faaeletonika e liua ai ata opitika i faailo eletise, ma o se vaega taua o telefonipoto, e masani ona taʻua o le "lalo".2011, o le iPhone 4s mo le taimi muamua na faʻaaoga ai le Sony IMX145, na amata ona faʻafefeteina le manatu o le CIS.

Faatasi ai ma le aafiaga faʻaalia a Apple, mai le Samsung's S7 series i le Huawei's P8 ma le P9 series, o le CIS chip a Sony ua toetoe lava a avea ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

E oʻo atu i le taimi na faʻaalia ai e Sony lona tolu-stacked CMOS image sensor i le ISSCC conference i le 2017, o le pule e le mafai ona faʻafefe.

Ia Aperila 2018, o le lipoti faʻaletausaga a Sony na faʻamaeʻaina le sefulu tausaga o gau ma le maualuga o tupe mama.O Kazuo Hirai, o le na faasilasila mai ua ia faamavae mai le Ofisa Sili o Pulega i se taimi e lei mamao atu, na emo se ataata ua leva ona faatalitali i ai.

E le pei o PPU ma GPU, lea e faʻalagolago i le tuʻufaʻatasia e faʻateleina ai le malosi o komepiuta, MCUs ma CISs, e pei o "meataalo galue", e le manaʻomia ni faʻagasologa alualu i luma, ae e maualuga atu manaʻoga mo le faʻamaoni ma le tumau, ma faʻalagolago tele i le poto masani a inisinia ma se tele le aofa'i o le malamalama fa'apitoa i le mamanu ma le fa'agasologa o le gaosiga.

I se isi faaupuga, e faalagolago tele i le taulima.

Pe a faʻatusatusa i le CIS maualuga maualuga a Sony e manaʻomia pea le TSMC foundry, Renesas 'MCU oloa e tele lava ina pipii i le 90nm poʻo le 110nm, o le tekinolosi e le maualuga, ma o le suiga e telegese, ae o le taamilosaga o le olaga e umi, ma o le a le mafai e tagata faʻatau. faigofie ona sui pe a latou filifili.

O le mea lea, e ui lava na taia le meataalo manatua a Iapani e Korea i Saute, ae i le analogue chip o le sui o le faʻasalalauga faʻapisinisi, e toetoe lava a le mafai e Iapani.

E le gata i lea, i le sefulu tausaga o le malolo, o Renesas ma Sony ua fusia se vae mafiafia e tutu ai.

O le pisinisi a Iapani lava ia e iai le tu masani o le "le tuʻuina atu o aano o manu i fafo e oʻo lava i totonu o se ulo pala", ma o le toeitiiti atoa le 10 miliona o taavale faʻatau a Toyota na maua ai e Renesas se faʻasologa tumau o poloaiga.

Pisinisi telefoni feaveai a Sony, e ui lava e tumau i le pendulum, ae ona o le CIS chip e faigata ona suia le tulaga, ina ia mafai ai e Sony ona i ai pea i le telefoni feaveai o le nofoaafi mulimuli e fai ai se tiketi nofoaga.

Talu mai le afa lona lua o le 2020, o le le lava o le lamala e le masani ai na afaina ai le lalolagi, ma le tele o pisinisi ua tapunia ona o tupe meataalo.I le avea ai o se motu ua leva ona le amanaiaina o pisinisi semiconductor, ua toe i ai Iapani i luga o le tulaga.2


Taimi meli: Iul-16-2023