order_bg

Tala Fou

Sapalai ma manaʻoga e matua le paleni, Dell, Sharp, Micron faʻasalalau le faʻamalolo!

I le mulimulitaia o Meta, Google, Amazon, Intel, Micron, Qualcomm, HP, IBM ma le tele o isi tekinolosi faʻatekonolosi ua faʻasalalau le faʻamalolo, Dell, Sharp, Micron ua auai foi i le vaega o le layoff.

01 Dell na faʻasalalau le faʻamalo o le 6,650 galuega

I le aso 6 o Fepuari, na faasilasila aloaia ai e le kamupani gaosi PC Dell o le a tipiina pe tusa ma le 6,650 galuega, e tusa ma le 5% o le aofaʻi o tagata faigaluega i le lalolagi atoa.A maeʻa lenei taʻamilosaga o faʻamalologa, o le aufaigaluega a Dell o le a oʻo i lona tulaga maualalo talu mai le 2017.

E tusa ai ma le Bloomberg, na taʻua e Dell COO Jeff Clarke i se faʻamanatuga na auina atu i tagata faigaluega e faʻamoemoe Dell tulaga tau maketi e "faʻaauau pea ona faʻaleagaina ma se lumanaʻi le mautinoa."Fai mai Clark, o gaioiga faʻaitiitiga muamua - o le taofia o le faʻafaigaluegaina ma le faʻatapulaʻaina o femalagaiga ua le lava e "taofi ai le tafe toto."

Na tusia e Clark: 'E tatau ona tatou faia nisi filifiliga i le taimi nei e saunia ai mo le ala i luma.“Sa matou oo i le paʻu muamua ma ua matou malolosi atu nei.”A toe fo'i mai le maketi, ua tatou saunia.'

O loʻo malamalama o le faʻagata a Dell na oʻo mai ina ua maeʻa le paʻu tele o manaʻoga maketi PC.O faʻaiʻuga o le kuata lona tolu a Dell (faaiʻu Oketopa 28, 2022) na faʻasalalau i le faaiuga o Oketopa i le tausaga talu ai na faʻaalia ai o le aofaʻi o tupe maua a Dell mo le kuata e $ 24.7 piliona, i lalo 6% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le taʻitaʻiga a le kamupani na maualalo foi nai lo fa'amoemoega su'esu'e.O loʻo faʻamoemoeina e faʻamatala atili e Dell le aʻafiaga tau tupe o le faʻamalolo pe a faʻasalalau lana lipoti o tupe maua 2023 Q4 ia Mati.

O loʻo faʻamoemoeina e faʻamatala atili e Dell le aʻafiaga tau tupe o le faʻamalolo pe a faʻasalalau lana lipoti o tupe maua 2023 Q4 ia Mati.Na vaaia e HP le tele o le pa'ū i uta PC i le pito i luga lima o le 2022, na oʻo i le 25.3%, ma na paʻu foi Dell i le 16.1%.I tulaga o faʻamatalaga faʻatau oloa PC i le kuata lona fa o le 2022, o Dell o le paʻu pito sili lea i totonu o le au gaosi PC e lima, faʻatasi ai ma le paʻu o le 37.2%.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le maketi suʻesuʻe inisitituti Gartner, pa'u i lalo PC uta PC i le 16% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2022, ma o loʻo faʻamoemoeina foi o le a faʻaauau pea ona paʻu i lalo PC PC i le 6.8% i le 2023.

02 Fuafuaga ma'ai e fa'atino le fa'amalologa ma le si'itia o galuega

E tusa ai ma le Kyodo News, o loʻo fuafua Sharp e faʻatino le faʻamalolo ma galuega faʻafeiloaʻi fuafuaga e faʻaleleia ai le faʻatinoga, ma e leʻi faʻaalia le fua o le faʻamalolo.

Talu ai nei, na faʻaititia ai e Sharp lana faʻataʻitaʻiga o faʻatinoga mo le tausaga faʻaletupe fou.O tupe mama fa'agaioiga, lea e atagia mai ai le tupe mama a le pisinisi autu, na toe fa'aleleia i lalo i le gau o le 20 piliona yen (84.7 piliona yen i le tausaga fa'aletupe talu ai) mai le tupe mama e 25 piliona yen (pe tusa ma le 1.3 piliona yuan), ma fa'atau atu na toe fa'aleleia. i lalo i le 2.55 trillion yen mai le 2.7 trillion yen.O le gau o galuega o le muamua lea i le fitu tausaga talu ona maeʻa le tupe 2015, ina ua tupu le faʻalavelave faʻapisinisi.

Ina ia faʻaleleia le faʻatinoga, na faʻasalalau ai e Sharp fuafuaga e faʻatino ai le faʻamalolo ma le fesiitaiga o galuega.Ua lipotia mai o le kamupani a le Sharp's Malaysian o loʻo gaosia televise ma lana pisinisi komepiuta Europa o le a faʻaitiitia ai le toʻatele o tagata faigaluega.Sakai Display Products Co., Ltd. (SDP, Sakai City), o se lala o le gaosiga o le panel o loʻo faʻaleagaina le tulaga o tupe mama ma leiloa, o le a faʻaitiitia ai le numera o tagata faigaluega na lafoina.E tusa ai ma tagata faigaluega tumau i Iapani, ua fuafua Sharp e faʻafeiloaʻi tagata faigaluega mai pisinisi faʻaletonu i le matagaluega muamua.

03 Ina ua maeʻa le 10% o le faʻamalolo, Micron Technology na faʻateʻa le isi galuega i Sigapoa

I le taimi nei, Micron Technology, o se US chipmaker na faʻasalalau le 10 pasene faʻaitiitia i ana tagata faigaluega i le lalolagi atoa ia Tesema, na amata faʻateʻa galuega i Sigapoa.

E tusa ai ma le tala a Lianhe Zaobao, Micron Technology's Singapore tagata faigaluega na lafoina i luga o ala o faasalalauga lautele i le aso 7 na amata ai le faʻamalolo a le kamupani.Fai mai le tagata faigaluega, o tagata faigaluega na faʻateʻaina o le tele lava o paʻaga laiti, ma o le galuega faʻamalolo atoa o loʻo faʻamoemoe e tumau seʻia oʻo ia Fepuari 18. O le Micron e faʻafaigaluegaina le sili atu i le 9,000 tagata i Sigapoa, ae e leʻi faʻaalia pe toafia tagata faigaluega o le a faʻaititia i Sigapoa ma isi fa'amatalaga fa'atatau.

I le faaiuga o Tesema, na taʻua ai e Micron o le sili atu ona leaga o pisinisi i le silia ma le sefulu tausaga o le a faigata ai ona toe foi i tupe mama i le 2023 ma faʻasalalau ai se faasologa o faiga faʻaitiitia tau, e aofia ai le 10 pasene le faʻamalolo i galuega, ua fuafuaina e fesoasoani ai e faʻafetaui ai se vave pa'u i tupe maua.O loʻo faʻamoemoe foi le Micron o faʻatauga e paʻu tele i lenei kuata, faʻatasi ai ma tupe gau e sili atu i faʻamoemoega a le au suʻesuʻe.

E le gata i lea, e le gata i lea, e le gata i lea, ua taofia e le kamupani le toe faatauina mai o sea, tipiina totogi o le pulega, ma o le a le totogia ponesi a le kamupani atoa e tipi ai tupe faʻaalu i le tupe 2023 ma le 2024 ma tau faʻagaioiga i le tupe 2023. Fai mai le Pule Sili o Micron Sanjay Mehrotra. o lo'o feagai le alamanuia i le fa'aletonu sili ona leaga o sapalai ma mana'oga i totonu o le 13 tausaga.O oloa e tatau ona maualuga i le taimi nei ona pa'ū lea, o lana tala lea.Fai mai Mehrotra e tusa o le ogatotonu o le 2023, o le a sui tagata faʻatau i tulaga faʻapolopolo maloloina, ma o le a faʻaleleia tupe maua a le au fai chip i le afa lona lua o le tausaga.

E le o se mea e ofo ai le fa'ate'aina o tagata fa'atekonolosi e pei o Dell, Sharp ma Micron, ua matua pa'u'ū le mana'oga o maketi i luga o le maketi i le lalolagi, ma o uta o oloa fa'aeletoroni eseese e pei o telefoni fe'avea'i ma PC ua matua pa'ū i lea tausaga ma lea tausaga. sili atu ona leaga mo le maketi PC matutua ua ulufale i le tulaga faʻasoa.I soʻo se tulaga, i lalo o le taumalulu ogaoga o tekinolosi a le lalolagi, e tatau i kamupani faʻatau eletise uma ona saunia mo le taumalulu.


Taimi meli: Feb-10-2023