order_bg

Tala Fou

Toyota ma isi kamupani Iapani e valu o loʻo ulufale atu i se pisinisi faʻatasi e faʻavae se kamupani vaʻavaʻa maualuga e foia ai le le lava o semiconductor faifai pea.

E tusa ai ma lipoti mai fafo, e valu kamupani Iapani, e aofia ai Toyota ma Sony, o le a galulue faatasi ma le malo Iapani e fausia se kamupani fou.O le kamupani fou o le a gaosia semiconductors e sosoo ai mo supercomputers ma atamai faʻapitoa i Iapani.Ua lipotia mai o le a faalauiloa aloaia e le Minisita o le Tamaoaiga, Fefaatauaiga ma Alamanuia a Iapani Minoru Nishimura le mataupu i le aso 11, ma ua faamoemoe e amata aloaia galuega i le faaiuga o le 1920s.

O le kamupani Toyota Denso, Nippon Telegraph ma Telephone NTT, NEC, Armor Man ma SoftBank ua uma ona faʻamaonia o le a latou teu faʻafaigaluega i le kamupani fou, uma mo le 1 piliona yen (e tusa ma le 50.53 miliona yuan).

O Tetsuro Higashi, o le sa avea muamua ma peresitene o le gaosiga o masini masini Tokyo Electron, o le a taʻitaʻia le faʻavaeina o le kamupani fou, ma o le a auai foi le Mitsubishi UFJ Bank i le faʻavaeina o le kamupani fou.E le gata i lea, o loʻo sailia e le kamupani ni tupe teufaafaigaluega ma le galulue faʻatasi ma isi kamupani.

O le kamupani fou ua faaigoaina o Rapidus, o se upu Latina o lona uiga 'anapogi'.O nisi o punaoa i fafo e talitonu o le igoa o le kamupani fou e fesoʻotaʻi ma le tauvaga malosi i le va o tamaoaiga tetele i vaega e pei o le atamai faʻapitoa ma le quantum computing, ma o le igoa fou o loʻo faʻaalia ai se faʻamoemoe o le tuputupu aʻe vave.

I luga o le itu o oloa, o loʻo taulaʻi atu Rapidus i logic semiconductors mo le faʻatulagaina ma faʻasalalau o loʻo tulimataʻia faiga i tua atu o le 2 nanometers.O le taimi lava e faʻalauiloa ai, e mafai ona tauva ma isi oloa i smartphones, nofoaga autu o faʻamaumauga, fesoʻotaʻiga, ma le taʻavale tutoʻatasi.

O Iapani sa avea muamua ma paionia i le gaosiga o semiconductor, ae o lea ua matua mamao atu i tua atu o ana tauva.O lo'o va'aia e Tokyo lenei mea o se fa'afitauli mo le puipuiga o le atunu'u ma ose mea fa'anatinati mo le au gaosi Iapani, ae maise kamupani ta'avale, o lo'o fa'alagolago tele i tupe meataalo fa'akomepiuta ta'avale ona o talosaga e pei o le ta'avale tuto'atasi ua fa'aaogaina tele i totonu o ta'avale.

Fai mai le au suʻesuʻe, o le le lava o chip i le lalolagi e ono faʻaauau pea seia oʻo i le lata i le 2030, ona o pisinisi eseese e amata ona talosaga ma tauva i le vaega semiconductor.

"Chips" faʻamatalaga

O Toyota na mamanuina ma gaosia MCUs ma isi meataalo na o ia lava mo le tolusefulu tausaga seia oo i le 2019, ina ua siitia atu lana fale gaosi chip i Iapani Denso e faʻamalosia le pisinisi a le kamupani.

O tupe meataalo e sili ona le maua o microcontroller units (MCU) e pulea le tele o galuega, e aofia ai le taofi, faʻavave, faʻataʻavale, faʻamumu ma mu, paʻu paʻu paʻu ma masini timu.Ae ui i lea, ina ua maeʻa le mafuie i Iapani i le 2011, na suia e Toyota le auala na maua ai le MCUS ma isi microchips.

I le maeʻa ai o le mafuiʻe, ua faʻamoemoe le Toyota faʻatauga o le sili atu i le 1,200 vaega ma meafaitino e aʻafia ma ua ia tusia se lisi faʻamuamua o mea e 500 e manaʻomia e faʻamautinoa ai sapalai i le lumanaʻi, e aofia ai semiconductors na faia e Renesas Electronics Co., o se vaʻa tele Iapani. fa'asoa.

E mafai ona iloa o Toyota sa i totonu o le semiconductor alamanuia mo se taimi umi, ma i le lumanai, i lalo o le aafiaga o Toyota ma ana paaga i luga o le le lava o cores i le alamanuia tau taavale, e faaopoopo atu i le taumafai i le mea sili latou te mafaia e faafetaiaia ai le sapalai. o latou lava meataalo i luga o le laupapa, o tagata gaosi oloa i totonu o pisinisi ma tagata faʻatau o loʻo aʻafia i taimi uma i le leai o ni meaʻai ma faʻaititia le tuʻufaʻatasia o taavale e popole foi pe mafai ona avea Toyota ma solofanua pogisa mo tagata faʻatau oloa.


Taimi meli: Nov-18-2022